Ring størrelser

Ring størrelser
Når du køber en ring hos iPerlen skal du vælge ringens størrelse inden du tilføjer den til din indkøbskurv. 

Online handel
Når du handler online er det desværre ikke så nemt at afprøve størrelser som det er i butikkerne. Derfor er det vigtigt at du vælger den helt rigtige størrelse som passer nøjagtig til din finger, for at den er behagelig at have på.Rundt omkring i verden benytter man forskellige ringmål, men her i Danmark måler man ringstørrelsen i mm, svarende til omkredsen af din finger. Har din finger eksempelvis en omkreds på 53mm svarer det til en ringstørrelse på 6½ i USA, i England derimod hedder størrelsen ”N” og i Tyskland er det størrelse 17.Her hos iPerlen benytter vi naturligvis den Danske standard, alle ringstørrelser er derfor opgivet i mm både omkreds og diameter.

Find din ringstørrelse
Til dem der ikke kender deres ringstørrelse eller som er i tvivl følger der her fire forskellige måder hvorpå man kan finde sin ringstørrelse. Når du måler din ringstørrelse er det i øvrigt vigtigt at det er dine fingre har deres ”normale” størrelse. Hvis dine fingre er hævet (fx grundet varme eller graviditet) kan dette føre til en forkert måling.Det mest optimale tidspunkt at måle fingeren på, er på slutningen af dagen da det er her vores fingre er størst. Man bør undgå at måle ringstørrelsen når man har kolde fingre, for her er fingrene nemlig mindre en normalt.Desuden er det bedst at den ring du måler har nogenlunde samme bredde som den ring du vil købe. Det er fordi at en bred ring på 5mm eller derover fylder mere omkring fingeren og derfor ofte skal vælges en størrelse større for at den sidder behageligt.Til almindelig orientering har kvinder normalt en ringstørrelse på 50-60mm (ca. 16-19mm). Her hos iPerlen har vi ringe typisk i størrelserne 53, 55 og 57.

Måle metoder
Metode 1: Mål diameter på eksisterende ringMan kan selv måle sin gamle ring, dette gøres ved at måle ringens indvendige diameter med en lineal. Det er ofte et spørgsmål om millimeter så du bør være meget omhyggelig når du måler din ring.Metode 2: Mål din fingerEn anden metode vi har valgt at tage med, er at måle omkredsen på den finger som ringen skal passe til. I eksemplet her, har vi valgt at bruge en papirstrimmel til at måle ringstørrelsen.Som alternativ til papir kan man også bruge et stykke snor på mindst 20cm, her skal man sørge for at vikle det et par gange rundt om fingeren og tegne en streg over snorene. Ringstørrelsen vil så være længden mellem to punkter på snoren.Klip en papirstrimmel mindst 10 cm lang og 1-2 cm bred. Placer strimlen eller snoren omkring den finger som skal måles. Sørg nu for at strimlen går hele vejen rundt om fingeren, hvis det er en snor du bruger skal den gå et par gange rundt. Sørg for at strimlen eller snoren ikke sidder for løst rundt om fingeren, men heller ikke alt for stramt. Når du er tilfreds tegner du på papirstrimlen en streg lige hvor papiret når en hel omgang rundt om fingeren. Læg nu papiret op mod en lineal og mål fra starten af strimlen til stregen, den aflæste værdi er ringstørrelsen (på billedet her er det cirka 55).